‘Saaie kleding, zó jammer’

MOoi in Margriet

Dit stond erin:

MONIQUE IN DEN BOSCH (62) is stijlcoach, getrouwd, moeder van twee kinderen en sinds een jaar oma.

“Veel vrouwen gaan saaie kleding dragen als ze ouder worden. Dat vind ik zo jammer. Waarom zou je je anders kleden als je ouder wordt? Je hebt misschien niet meer hetzelfde figuur als vroeger, maar je kunt er nog steeds leuk uitzien. Sieraden en schoenen passen altijd en daarmee kun je een outfit echt afmaken. En als iets te duur is, koop het dan in de sale. Dat heb ik ook gedaan met deze witte jas. Daar was ik al heel lang verliefd op en op het moment dat de jas in de uitverkoop ging, was-ie voor mij. Mijn kledingstijl is vrouwelijk en een beetje stoer. Ik houd van husselen en draag graag combinaties van stoffen die lekker aanvoelen, zoals een zijden blouse of een zachte trui op een leren broek. Mode volg ik niet echt, ik ga uit van mijn eigen gevoel en draag waar ik blij van word. Miskopen doe ik nooit, want als ik ga shoppen, geef ik cijfers. Alles wat lager krijgt dan een zeven, laat ik hangen.”

(Uit: Margriet april ’22)